Újdonság az Audiról
2019.11.29.

Markus Duesmann az Audi igazgatótanácsának új elnöke

Duesmann 2020. április 1-jétől követi Bram Schot jelenlegi elnököt A felügyelőbizottság elnöke, Dr. Diess: „Markus Duesmann minden tőle telhetőt megtesz, hogy az Audi márkában rejlő hatalmas lehetőségeket kiaknázza”. / „Köszönjük Bram Schotnak azt az igen sikeres munkát, amelyet ebben a kritikus időszakban nyújtott”Az Általános Üzemi Tanács elnöke, Mosch: „Bátorságot várunk, hogy a technológia révén az élre állhassunk” / „Bram Schot kulturális változást indított el az Audinál”
deusmann

Ingolstadt / Budapest, 2019. november 28. – 2020. április 1-jétől Markus Duesmann lesz az Audi igazgatótanácsának új elnöke. Az 50 éves gépészmérnök Bram Schot jelenlegi elnököt követi, aki 2018. júniusa óta tölti be ezt a pozíciót. Duesmann közel három évtizede dolgozik az autóiparban, legutóbb a BMW igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagjaként tevékenykedett. Az 58 éves Bram Schot közös megegyezéssel, március végével távozik a Volkswagen konszerntől.

 

Dr. Herbert Diess, az AUDI AG felügyelőbizottságának elnöke így nyilatkozott a vezetőváltásról: „Kiváló mérnökként Markus Duesmann minden tőle telhetőt megtesz, hogy az Audi márkában rejlő hatalmas lehetőségeket kiaknázza, és még erőteljesebben képviselje a „Haladás technikája” jelmondatának ígéretét.” Ezzel együtt Dr. Diess megköszönte az igazgatótanács jelenlegi elnökének, Bram Schotnak a munkáját: „Nehéz időszakban vette át az AUDI AG igazgatását és igen sikeresen vezette a vállalatot, fontos változásokat indított útjára. Ezt határozottan köszönjük neki.” Az új Audi stratégia legfontosabb sarokkövei között szerepel a vállalat fenntartható mobilitási szolgáltatóvá történő, egyre gyorsuló átalakulása illetve a szénmentesség melletti határozott elkötelezettség.”

 

Az AUDI AG Általános Üzemi Tanácsának elnöke és a felügyelőbizottság alelnöke, Peter Mosch a következőket mondta a hír kapcsán: „Azt várjuk Markus Duesmanntól és vezetői csapatától, hogy biztosítsa az üzemek kapacitásának stabil kihasználását és még több bátorságot mutatva a technológia révén az Audi az élre álljon. Nagyon várjuk a dolgozók és a vállalat érdekeit szem előtt tartó, pozitív együttműködést.” Mosch a következő gondolatokkal méltatta Bram Schot jelenlegi elnököt: „Ő volt a megfelelő időben a megfelelő ember az Audinál. Kulturális átalakulást indított el, ahol a hierarchia csökkentése, az egyértelmű értékrendszer és a nyitottság felé mozdultunk el. 2018. közepén Schot igen nehéz helyzetben vállalt felelősséget a társaságért.”