1. Hírek
  2. Audi RS Q e-tron városnézésen: Az Audi sofőrjei inspirálják Madridot, Párizst és Stockholmot
2023.09.19.
Aktuális

Audi RS Q e-tron városnézésen: Az Audi sofőrjei inspirálják Madridot, Párizst és Stockholmot

A sivatagtól a nagyvárosokig: az Audi nemcsak a Dakar Rallyn használja az RS Q e-tron jövőorientált hajtástechnikáját, hanem kifejezetten a nagyvárosokban is demonstrálja azt. Az egy évvel ezelőtti, nagy sikerű hamburgi turné után most annak a három országnak a fővárosai szerepeltek a programban, ahonnan az Audi gyári pilótái érkeznek. Carlos Sainz/Lucas Cruz áthaladt Madridon, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger Párizsban utazott, Mattias Ekström/Emil Bergkvist pedig Stockholmon keresztül kormányozta az innovatív, alacsony kibocsátású prototípust. Sok járókelő követte az érzelmi előadásokat, tele örömmel és kíváncsisággal.

Audi

Madrid, Párizs, Stockholm: az Audi három versenyzői csapata az elektromos meghajtású prototípussal az egyes fővárosok legszebb tereptárgyait járta át. A spanyol és svéd királyi paloták, vagy a párizsi Eiffel-torony és Sacré-Cœur csak néhány a három útvonal számos megállója közül. A kiválasztott helyszíneken az RS Q e-tron látványosan demonstrálta 263 kW (358 LE) teljesítményű elektromos hajtásának erejét driftek során. Újra és újra sok járókelő fordult meg, hogy megnézze a szemet gyönyörködtető autót, csodálkozott, fényképeket készített és autogramot kért, amit a profi sofőrök és a navigátorok nagyon szívesen adtak. "Felkiáltójelet tettünk a három városi túrára" – mondta Rolf Michl, az Audi Motorsport főnöke. "Természetesen az autónk nem közönség előtt indul el a sivatagi futamokon, mint a pályán. Ehelyett most három európai nagyvárosban sok ember előtt mutattuk be az innovatív technológiát. Lenyűgöző prototípusunk egy népszerű üzenetet képvisel, amellyel inspiráljuk az embereket."

Az Audi 2012 óta a motorsport villamosításának egyik úttörője. A márka elektromos hajtással és energiaátalakítóval fejlesztette ki az RS Q e-tront, hogy alacsony károsanyag-kibocsátású modelljével sikeres legyen a sivatagi motorsportban. Az energiaátalakító egy belső égésű motorból és egy generátorból áll. Az idei szezon óta az Audi fenntartható üzemanyagot használ, amely a szén-dioxid-kibocsátás több mint 60 százalékát takarítja meg. Tavaly az Audi Sport csapat összetett győzelmet aratott az Abu Dhabi Desert Challenge-en. A Dakar-rali eddigi két kiadásában az RS Q e-tron hat szakaszgyőzelmet és összesen 28 dobogós eredményt is szerzett a napi kategóriákban.

A három film- és fotóprodukció egymás után kerül bemutatásra. Szeptember 20-án a madridi út képekben és filmekben is elérhető lesz az Audi Sport közösségi média csatornáin és www.audimedia.tv. A párizsi turné szeptember 27-én következik, az utolsó fellépés Stockholmban lesz október 4-én.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.