1. Hírek
  2. Bemutatkozott az új VW Tiguan
2023.09.23.
Újdonság a Volkswagentől

Bemutatkozott az új VW Tiguan

Akár dízellel is választható

Új VW Tiguan

Párszor már „véletlenül” kiszivárogtak a Volkswagen Tiguan harmadik generációjáról készült képek, de a VW ez-idáig várt, hogy hivatalosan is bemutassa egyik legsikeresebb modelljének új generációját.
A Tiguant a Volkwagen MQB evo architektúrájára építették. Többek között ennek köszönhető, hogy legalább négy motor/meghajtás variáció közül lehet majd válogatni. Ugyanis a Tiguan PHEV-ként, mild hibridként, benzin-motorral (TSI), vagy akár dízelmotorral (TDI) is kérhető.

A plug-in verzióról tudható, hogy tisztán elektromos hatótávja 100 km körüli, valamint először lesz az alapfelsze-reltség része az 50kW-os gyorstöltő. A plug-inekből lesz egy erősebb 268 lóerős, és egy gyengébb 201 lóerős ver-zió is. Mindkét modellben egy 19,7 kWh-s akkupakk foglal helyet, az egyedüli különbség az lesz, hogy az előbbinek mind a négy, az utóbbinak pedig csak az első kerekei hajtanak.

A lágy-hibrid variánsban egy 1,5-ös négyhengeres turbómotor foglal helyet, amihez egy 48 voltos lítium-ion ak-kumulátor társul. Ebből 128 és 148 lóerős verziók lesznek elérhetőek. De választható a hibrid hajtás nélküli, 2,0-literes TSI is, amiből lesz 201 és 262 lóerős verzió. A kétezres turbódízelből is két változat készül: egy elsőkerekes 148 lóerős, vagy a 4Motion 190 lóerővel. Viszont motortól függetlenül mindegyik Tiguan automata váltóval érke-zik.

Külsőre is jelentősen megváltozott a modell, a kis crossover hasonlít az ID.4-re. A kabin már könnyen megkülön-böztethető az ID.4-től, odabent jelentős változtatások, újítások történtek. Az egyik a Driving Experience Switch (Vezetési Élmény Kapcsoló), ami a váltó helyén található tárcsa (a váltókar pedig a kormány mögé került). Ez a menüben való navigálást hivatott leegyszerűsíteni, hogy útközben ne a 38 centi széles kijelzőt kelljen tapizni. Eze-ken kívül a műszerfal mindenhol hangulatvilágítást kapott.
Ideális kapudrog a villanyautózás felé, a gondok majd akkor kezdődnek, ha elkezdesz vágyni valami keményebb-re.

Méreteit pontosan nem árulták el, de azt írták, hogy magasságban és szélességében csaknem azonos az előző generációéval - tehát 1,84 m széles (tükrökkel 2,1) és 1,67 méter magas az Tiguan, viszont 3 centivel hosszabb elődjénél, vagyis 451 centiméter hosszú. Csomagtartója 652 literes, de a hátsó ülések lehajtásával ez bővíthető.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.